Tietoa perunakuitujauheesta
Silpan piirasten leivonnassa ei ole käytetty lainkaan viljaa, vaan vilja on korvattu perunakuitujauholla ja juustoilla.



Perunakuitujauhe on perunoista erityisellä tuotantomenetelmällä valmistettua kuitujauhetta.
Perunakuitujauhetta käytetään etenkin gluteenittomassa ja viljattomassa leivonnassa tuomaan tuotteisiin mehevyyttä. Perunakuitujauho on miedon makuista ja tuoksuista. Se ei sisällä väri-, maku-, säilöntä tai lisäaineita.
Perunakuitujauhe sisältää 65 grammaa ravintokuitua 100 grammaa kohden. Kuidusta 2/3 on veteen liukenematonta, suolen toimintaa edistävää kuitua. Loppuosa on veteen liukenevaa, muun muassa
aineenvaihduntaan vaikuttavaa kuitua. Vesiliukoinen kuitu hidastaa ravintoaineiden imeytymistä ja verensokerin nousua.
Eikä siinä kaikki, perunakuidussa on resistenttiä tärkkelystä, joka tekee hyvää sekä suolistolle että parantaa kylläisyyttä.
Perunakuitujauho on hyvin kevyttä, desilitra jauhoa painaa vain noin 17 grammaa. Sillä on kyky sitoa itseensä suuria määriä nestettä, jolloin käyttömäärä on vähäinen. Sataa grammaa kohden perunakuitujauheessa on hiilihydraatteja 17 grammaa.

Piirasten kokonaishiilihydraattipitoisuus on 3,9-4,5 grammaa 100 grammaa kohden. Piirasten hiilihydraattipitoisuus on siis varsin matala. Näin ollen ne sopivat eriomaisesti vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen ruokavalioon, sekä kenelle tahansa, joka haluaa tarkkailla hiilihydraattien saantia.